EPDM waarborgt luchtdichte aansluitingen bij Triodos Bank

Het nieuwe kantoor van Triodos Bank is één van de meest duurzame gebouwen van Europa. RAU Architects ontwierp een gebouw dat de toon zet voor duurzaam design met circulaire bouwmaterialen. Het resultaat is het eerste kantoor dat volledig “remontabel” is (demontabel en herbruikbaar).

Het project is in opdracht van JOIN (een joint venture van Triodos Bank en EDGE Technologies, voorheen OVG Real Estate) uitgevoerd door J.P. van Eesteren. Het project is door de uitzonderlijk duurzame aanpak van het bouwproces, de door de natuur geïnspireerde vormgeving en de bio-based materiaalkeuzes uniek.

Triodos Bank Gebouw van het Jaar

BREEAM Outstanding

Het gebouw heeft hierdoor het duurzaamheidscertificaat  BREEAM Outstanding behaald, de hoogst haalbare duurzaamheidsscore voor gebouwen. Licht, lucht, water en energie worden zoveel mogelijk op natuurlijke wijze voorzien en het gebouw wordt volledig energieneutraal.

Op verschillende details werd onze HERTALAN® EPDM gebruikt om waterdichte en luchtdichte verbindingen te realiseren in de gevel van het gebouw. Coenen B.V. uit Ridderkerk heeft hierbij de werkzaamheden uitgevoerd.

Meer informatie over HERTALAN®
EPDM profiel
EPDM gevelaansluiting
Triodos Bank

Kantoorgebouw van het jaar 2019

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Architectenweb Awards 2019 is de Triodos Bank in Driebergen-Rijssenburg bekroond als Kantoorgebouw van het Jaar. Op donderdag 31 oktober is de prijs in Broeinest Amsterdam uitgereikt aan de architecten van RAU. Het nieuwe hoofdkantoor van Triodos Bank Nederland werd gekozen uit vier nominaties.

Het kantoorgebouw bestaat uit een houten constructie, die volledig uit elkaar kan worden geschroefd. Groene daken verbinden het gebouw met de omringende natuur, terwijl de volledig transparante gevel de beleving van het landgoed voor de medewerkers vergroot.

De jury prijst de ruimtelijkheid van het gebouw en de bijzondere houten constructie, inclusief houten kernen. Ze heeft groot respect voor de benadering van het kantoorgebouw als materialenbank met een Madaster-account. De interactie tussen gebouw(interieur) en het omliggende landschap vindt de jury beslist geslaagd

 

www.architectenweb.nl