Kwalitatief hoogwaardige EPDM producten dankzij een strenge kwaliteitscontrole

Hoe kunnen wij wat goed is nog beter maken? Voortdurende kwaliteitsoptimalisering is bij CCM Europe een terugkerend onderwerp binnen de bedrijfscultuur. Daarbij leggen wij niet alleen onze succesvolle producten kritisch onder het vergrootglas, maar ook onze managementprocessen. Wij verplichten ons aan de hoogste standaarden voor de kwaliteits-, energie- en milieubeheer te voldoen en tot de permanente verbetering van ons managementsysteem.

CCM Europe - Qualitätsoptimierung

Korte wegen, open communicatie

Of we nu contact hebben met onze klanten, leveranciers, medewerkers of andere belanghebbende, bij CCM Europe communiceren wij op gelijke voet met elkaar, van mens tot mens. Wij geloven in sterke verbindingen, want alleen een samenwerking in partnerschap, openheid en vertrouwen maken probleemloze en snelle processen mogelijk. Met ons eigen „CARLISLE® Operating System“ (COS) werken wij aan een continue verbetering van onze interne processen. Zo garanderen wij productkwaliteit, leveringszekerheid en kostenbeheersing – en daardoor optimale klanttevredenheid.

Energie en grondstoffen optimaal benutten

Reeds tijdens de productie van onze producten letten wij op een efficiënt gebruik van middelen en grondstoffen. Daarbij verplichten wij ons tot het optimaal inzetten van energie, wat uit oogpunt van milieu en economie zinvol is. Wij bewaken ons verbruik en benutten energiebronnen zo goed mogelijk, installaties en nutsvoorzieningen zetten wij naar mogelijkheid in. Ook naar de inkoop en ontwikkeling van producten en dienstverlening kijken wij vanuit energetisch oogpunt. Wij motiveren onze medewerkers milieubewust te handelen en belonen het, wanneer zij eigen ideeën voor het verhogen van de energie-efficiëntie inbrengen.

Duurzaam bouwen, met oog voor de toekomst

Dankzij de unieke duurzame producteigenschappen is EPDM bij uitstek geschikt voor duurzaam bouwen. De duurzaamheid van onze EPDM producten worden onderstreept met een keur aan certificaten. Zo zijn onze EPDM daksystemen DuboKeur en EPD gecertificeerd. In tegenstelling, bijvoorbeeld traditionele bitumenproducten gaan EPDM producten ca. 3 x zo lang mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze EPDM daksystemen een bewezen gebruiksduur van meer dan 50 jaar hebben (volgens SKZ-studie).

De return on investment is dus aanzienlijk en bovendien bevatten onze producten geen weekmakers uit het product kunnen treden. Kortom, een langdurige bewezen kwaliteit!

Bevorderen van veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid zijn belangrijke onderdelen van onze bedrijfsactiviteiten. Door middel van veiligheidsnormen en de consequente uitvoering van de bestaande wetgeving creëren we veilige werkplekken voor onze medewerkers met als doel het risico van ongevallen en de risico’s bij de omgang met gevaarlijke materialen en technische installaties tot een minimum te reduceren. Veiligheid en gezondheid hebben hierbij dezelfde prioriteit als kwaliteit en milieubescherming.

Milieuvriendelijkheid gegarandeerd

CCM Europe zet zich niet alleen op papier voor de milieubescherming in. Zo zijn wij actief lid bij de Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB), die zichzelf tot doel gesteld heeft de bouwomgeving voor het welzijn van allemaal zo te ontwerpen, te beheren en te gebruiken, dat de belangen van de volgende generaties er niet onder leiden. Dat ondersteunen wij en wij laten onze producten daarom bij de DGNB deponeren. Bovendien zijn wij betrokken bij de FBB, Fachvereinigung
 Bauwerksbegrünung e.V., en het Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU), dat onze RESITRIX® EPDM-dakbanen met een type-III Environmental Product Declaration (EPD) onderscheiden heeft. Onze HERTALAN® EPDM-dakbedekkingen bezitten dat DUBOKEUR®-certificaat voor duurzaam bouwen. Bovendien houden wij ons aan de strenge regelgeving van de Forschungsgesellschaft Landschaftsentwicklung Landschaftsbau e.V. (FLL).

EPD-Siegel
DGNB-Mitglied - Logo
DUBOkeur (kaal)
Zertifikat Resitrix - Umwelt 01
Zertifikat Qualität & Nachhaltigkeit
EPDM Zertifikat Langlebigkeit
Zertifikat Resitrix - Umwelt
Gruppenbild_alle_Läufer_web-1024x682

Stichting phönikks van CARLISLE® ondersteunt jonge kankerpatiënten
aktuelles-sposoring

CARLISLE® sponsort Volleybal Jugendliga van de VfL Pinneberg
WASSERSCHILDKRÖTEN

CARLISLE® geeft waterschilpadden een nieuw tehuis
ESV

CARLISLE® sponsort de ESV Einigkeit Wilhelmsburg
img_4506

CARLISLE® ondersteunt de reddingscampagne voor mussen van de Deutsche Wildtier Stiftung

Wij nemen verantwoordelijkheid

Corporate Social Responsibility“ is een groot begrip, dat wij in onze ondernemingen heel pragmatisch aanpakken. Als CCM Europe willen wij de maatschappij iets teruggeven – en dat doen wij het liefst met concrete maatregelen, die ter plaatse resultaat laten zien. Zo ondersteunen wij zowel landelijke als lokale projecten. Sinds vele jaren bijvoorbeeld de Stichting phönikks, die jonge kankerpatiënten in Hamburg buiten de kliniek begeleid en ook probeert om de verwanten over de dood heen te helpen.

Meer voorbeelden voor onze sociale geëngageerdheid zijn de ondersteuning van de campagne voor redding van de mussen van de Deutsche Wildtier Stiftung, die zich voor de bedreigde vogels inzet of de sponsoring van de nieuwe vijver in het Reptilium, een terrarium- en woestijndierentuin in Landau, Rheinland-Pfalz. En natuurlijk gaat ook de ontwikkeling van de jeugd ons na aan het hart: CCM Europe ondersteunt zowel de jongens van de eerste C-jeugd van de ESV Einigkeit Wilhelmsburg van 1908 e.V., als de jeugd-volleybalspeelsters van de VfL Pinneberg.